Ja, ik wil me aanmelden!

Wil jij een Baas in de Bouw worden? Dan bestaat de eerste stap uit het invullen van onderstaand aanmeldformulier. Wanneer we jouw aanmelding hebben ontvangen, kan het instaptraject beginnen. Kom je liever eerst met je ouders/verzorgers langs voor een kennismakingsgesprek? Bel dan om een afspraak te maken, jullie zijn van harte welkom.

Het instaptraject

Je begint met twee praktijkdagen in onze instructieruimte en een theoriedag op school. Binnen deze drie dagen leg je een toelatingsexamen af, waarna wordt bepaald op welk niveau je kunt instappen. Heb je geen vooropleiding of diploma? Dan begin je jouw opleiding bij het Startcollege en Rijnmond-Bouw. Kun je wél instappen op niveau twee? Dan wordt er bepaald of je met de Baas in de Bouw BOL/BBL-opleiding óf de BBL-opleiding kunt starten.

BAAS_ELEMENT_extra_Klein-08-Green
BAAS_ELEMENT_Tekengebied-1-kopie-8-Dark-Green

De BOL/BBL-opleiding

Mag jij beginnen met de BOL/BBL-opleiding? Dan bestaat jouw opleiding uit drie dagen praktijkstage en twee dagen theorie. De theorielessen volg je aan het Techniek College in Rotterdam. Na een interne stage van tien weken volgt er een externe stage bij een bouwbedrijf. Vanaf dit moment krijg jij stagevergoeding. Afhankelijk van jouw capaciteiten en vorderingen, die elke tien weken worden beoordeeld, loopt deze stage over in het BBL leer- en werktraject.

De BBL-opleiding

Het kan zo zijn dat je begint met de BOL/BBL-opleiding en uiteindelijk doorstroomt naar de BBL-opleiding. Het is ook mogelijk dat jij na het toelatingsexamen direct kunt beginnen met de BBL-opleiding. Deze opleiding houdt in dat je vier dagen in dienst komt van Rijnmond-Bouw en één dag of twee avonden theorielessen volgt aan het Techniek College Rotterdam. De opleiding start met een interne opleiding die, afhankelijk van jouw prestaties, een aantal weken duurt. Vervolgens word je vier dagen uitgeplaatst bij een erkend bouwbedrijf. Wanneer je de BBL-opleiding volgt, ontvang je een arbeidsovereenkomst met een volledig salaris op basis van het Bouw-CAO, dat ruim boven het wettelijk minimumloon ligt. Hiernaast krijg je ook voldoende vrije dagen.

BAAS_ELEMENT_extra_Klein-08-Grey

Aanmeldformulier

Wil jij een Baas in de Bouw worden? Dan bestaat de eerste stap uit het invullen van onderstaand aanmeldformulier. Wanneer we jouw aanmelding hebben ontvangen, kan het instaptraject beginnen. Kom je liever eerst met je ouders/verzorgers langs voor een kennismakingsgesprek? Bel dan om een afspraak te maken, jullie zijn van harte welkom.