Al je energie in de bouw

Nog nooit was energie, milieu en duurzaamheid zo veel besproken als nu. Plastic tasjes bij de supermarkt zijn taboe en alle woningen moeten volledig geïsoleerd zijn. Is het een hype? Of is het echt de toekomst? En wat betekent het voor de bouw?

Allemaal het dak op 

Wie wat van duurzaamheid weet en in de bouw werkt, zit snor. Want het ziet er toch echt naar uit dat duurzaamheid de toekomst is. Dat betekent ook in de bouw een andere manier van werken. Want iedereen wil zonnepanelen, maar er zijn nog lang niet genoeg handjes om ze het dak op te krijgen. Daar valt dus werk te halen! 

Da’s ander materiaal 

Zonnepanelen is slechts één voorbeeld. Op alle fronten gaat de bouw met de duurzame tijd mee. Steeds vaker wordt er gewerkt met gerycelde materialen en materialen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld gras of mais. Ook zitten er vaak allerlei vernuftige nieuwigheden in woningen en kantoren. Neem De Rotterdam. Die barst van de energiebesparende snufjes zoals energiebesparende liften met energie teruglevering en automatische daglichtregeling. Ook over het aanleveren van de materialen was nagedacht. Dat ging over het water in plaats van over land. 

De bouw zit in de lift 

Kortom: duurzaam bouwen zit in de – energiebesparende – lift. Daar wil je dus bij zijn. Wil je Baas in de Bouw worden? Dat kan. Vul gelijk het aanmeldformulier in. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@baasindebouw.nl of via +31 (0)10 426 99 88

Written by Guts