Metsel je toekomst! De belangrijkste vaardigheden van een metselaar

Iets met verbanden, profielen en stenen… Maar dan ben je er nog niet. Metselen is geen vak dat je ‘even’ doet. Een echte vakman of -vrouw is hierbij noodzakelijk. Wat heb je, naast een dosis motivatie en secuurheid, nodig om een goede vakvrouw of -man te worden?

Metselprofielen en metselverbanden

Precisie en nauwkeurigheid zijn belangrijke vaardigheden van een metselaar (in opleiding). Een metselaar stelt profielen op zodat de lagen van het metselwerk zijn afgetekend. Daarnaast moet je veel verstand hebben van verschillende verbanden, bijvoorbeeld halfsteenverband, klezoorverband en wildverband. Wat dat is, leer je natuurlijk allemaal tijdens de opleiding.

Metselgereedschap

Het belangrijkste gereedschap voor een metselaar is de metseltroffel. Deze troffel wordt gebruikt om het specie (een gemengde stof die wordt gebruikt om te metselen) te verspreiden over bijvoorbeeld een baksteen. Bij het aanbrengen van cement is het belangrijk dat het werk er  ‘schoon’ uit komt. De muur moet zichtbaar blijven en er mag niet geknoeid worden met het specie. Als laatst krabt de metselaar de voegen uit met een voegspijker, zodat ze later gevoegd kunnen worden. Dat is mooi werk!

Klaar om te bouwen!

Aan het eind van je opleiding bij Rijnmond-Bouw ben je klaar om aan de slag te gaan. Dankzij de praktijkgerichte opleiding ben je helemaal klaar om muren, bruggen, bogen en funderingen te bouwen. Kun jij niet wachten om te beginnen? Meld je hier aan bij Rijnmond-Bouw, wij wachten op jou!

Contact

Wil je voor je aanmelding graag iets meer weten over Rijnmond-Bouw? Neem gerust contact op met ons via info@rijnmond-bouw.nl of 010-4269988.

Written by Baas in de bouw

Leave a comment