Als vrouw in de bouw

Wist je dat  92% van de werknemers in de bouw man is? En van de 8% vrouwen die werken in de bouw is 5% leidinggevend. Dat betekent dat maar 3% van de bouwvakkers vrouw is. Toch is dit hét moment voor vrouwen om in de bouw te starten. Gisteren nog. Waarom? Lees gauw verder.

Hart voor de bouw

Uit onderzoek blijkt dat teams met diversiteit in leeftijd, geslacht en etniciteit beter én sneller presteren. Aangezien de vraag naar woningen en daarmee ook naar bouwvakkers stijgt, is het voor vrouwen interessant om een carrière in de bouw te starten. Bij Baas in de Bouw zijn die vrouwen met hart voor de bouw welkom. Of het nu gaat om metselaar, timmerman of tegelzetter. Wij geloven dat vrouwen net zo hard werken als mannen!

Functioneel en fashionable

Houd jij van hard werken? Zie je graag stap voor stap iets moois ontstaan en ben je het liefst praktisch bezig? Dan is de bouw zeker iets voor jou! Tegenwoordig is alles mogelijk, zo ben jij functioneel én kan je er goed uitzien. Naast goede schoenen is een ander voordeel dat je op tijd thuis bent!

Damestoiletten

Tegenwoordig komen op steeds meer bouwplaatsen damestoiletten. Dit bewijst dat vrouwen thuishoren op een bouwplaats! Maar laten we ervoor gaan dat damestoiletten op alle bouwterreinen staan, zodat werkelijk iedereen ziet dat vrouwen horen in de bouw!

Weg met de vooroordelen!

Vooroordelen over vrouwen in de bouw zijn allang uit de tijd. Mensen die denken dat vrouwen niet hetzelfde werk net zo goed kunnen doen als mannen, zijn hopeloos ouderwets. Het is belangrijk om naar jezelf te kijken als een persoon en als de bouw jouw droom is, moet je die najagen! En Baas in de Bouw is de plek om dat te doen!

Contact

Enthousiast? Je kunt op ieder moment van het jaar starten aan een opleiding tot timmerman, metselaar en tegelzetter. Neem voor meer informatie contact op met ons via info@baasindebouw.nl of +31 (0)10 426 99 88 of schrijf je hier direct in (mag natuurlijk ook als je man bent).

Written by Baas in de bouw

Leave a comment