6 dingen die je moet weten over bouwvakkers

Timmermannen, metselaars en tegelzetters: bouwvakkers of bouwprofessinals. De mannen en vrouwen waar we niet zonder kunnen. Maar wat weten we eigenlijk van ze? Dit zijn 6 dingen die je in ieder geval moet weten over deze harde werkers.

1. Zon, storm, wind of hagel: niets houdt ze tegen

Een hittegolf of een flinke regenbui: niets houdt onze bouwvakkers tegen. Er wordt (bijna) altijd doorgewerkt om ervoor te zorgen dat het werk afkomt. Behalve als de gevoelstemperatuur lager dan -6 is, dan wordt het werk tijdelijk neergelegd. Tot de temperatuur weer acceptabel is en dan ga je gewoon weer door. Een echte bouwvakker weet van aanpakken en kan dus tegen een stootje!

2. Vroege vogels vangen de dikste wormen

Vakmannen en – vrouwen staan vroeger op dan de mensen om hun heen. De werkdag van een bouwvakker begint rond 07:00 uur in de ochtend. Vroeg! Dat kan je zien als een nadeel, maar je bent altijd vroeger klaar met werken dan iedereen om je heen. Meestal ben je tussen de 3 en 4 uur alweer klaar met werken.

3. Kleding maken de man (of vrouw)

Voordeel als je zo vroeg moet opstaan: je hoeft niet na te denken over wat je aantrekt. Mensen die op kantoor werken, moeten altijd nadenken wat voor mantelpak of pak ze aantrekken, maar in de bouw heb je daar totaal geen last van. Je trekt je veiligheidskleding aan en je bent ready to go! Dat is zeker een half uur langer in je bed liggen.

4. Bulken van het geld

Werken in de bouw levert een dikke loonstrook op. Dat is een van de redenen natuurlijk waarom werken in de bouw gaaf is. Maar het komt natuurlijk niet vanzelf! Als bouwprofessional werk je erg hard, sta je vroeg op en heb je kennis van zaken. Dat verdient een eerlijk salaris!

5. Zo sterk als een paard

Als je in de bouw werkt, moet je niet alleen goed na kunnen denken over verschillende constructies, maar ben je ook zo sterk als een paard. Als je in de bouw werkt, heb je geen sportschool nodig. Als bouwprofessional gebruik je elke dag je lijf tijdens je werk. Daar word je gezond en fit van.

6. Ruggengraat van het bedrijf

Het wordt niet vaak genoeg gezegd, maar jullie zijn een van de belangrijkste onderdelen van een organisatie. Zonder timmermannen, metselaars en tegelzetters zijn er geen kozijnen, muren en wasruimtes. Niks is mogelijk zonder mensen zoals jullie. Elke dag staan jullie vroeg op om de woningen, kantoren en andere gebouwen te bouwen. Dat verdient niks anders dan een luid applaus.

Ook de bouw in?

Je kan je altijd inschrijven om te starten met een opleiding timmerman, metselaar en tegelzetter. Het is mogelijk om op elk moment te starten aan je gekozen opleiding. Neem voor meer informatie contact op met ons via info@baasindebouw.nl, bel naar +31 (0)10 426 99 88 of schrijf je hier direct in.

Written by Baas in de bouw

Leave a comment