Leren en werken: hoe werkt dat?

Leren en werken combineren: hoe doe je dat? Leren is voor iedereen. School is namelijk niet de enige plek waar je wat leert. Op een werkplek leer je ook. Het kan zijn dat alleen maar in de schoolbanken zitten niets voor jou is. Dan is de combinatie van leren en werken de oplossing voor jou.

Leren

Het is niet te voorkomen: af en toe moet je in de schoolbanken zitten. Bij het leren van een vak horen nou eenmaal theorievakken. Maar als je leren en werken combineert, zit je ongeveer 1 of 2 dagen per week op school. Die dagen leer je de theorie die je nodig hebt om een goede timmerman, metselaar of tegelzetter te worden.

Werken

De overige dagen van de week werk je bij ons in de instructieruimte. Alle theoretische kennis die in de schoolbanken hebt geleerd, breng je gelijk in de praktijk. Het voordeel aan de combinatie leren en werken, is dat je gelijk proeft van het werkende leven. Hiermee heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt, omdat je al werkervaring hebt opgedaan! De combinatie van leren en werken noemen we ‘duaal leren’.

Leren en werken combineren

Omdat je dus eigenlijk twee dingen tegelijk doet, heb je veel doorzettingsvermogen nodig. Het kan soms best zwaar zijn, omdat je na je werk ook nog aan school moet werken. Het is daarom echt belangrijk om goed na te denken of je echt timmerman, metselaar of tegelzetter wil worden. Maar als jij er zin in hebt en veel motivatie hebt, kan je gelijk bij ons beginnen aan je toekomst. Geen diploma’s, certificaten of speciale papiertjes nodig.

Vergoeding

Wanneer je gaat leren en werken zijn er verschillende opties als het gaat om het verdienen van je geld. Je kunt gelijk salaris krijgen, maar ook een stagevergoeding. Of je start met behoud van je bijstandsuitkering. Na inschrijving kunnen wij je precies vertellen hoe jouw vergoeding eruit ziet. Wil je het toch liever eerder weten? Neem even contact met ons op.

Voor wie

Voor iedereen die timmerman, tegelzetter of metselaar wil worden. Het leren en werken traject is voor iedereen geschikt. Heb je je school niet afgemaakt? Jij kan je inschrijven bij ons. Wij kijken niet naar wie je bent, we kijken naar wat jij wilt en wat je kan. Samen bouwen wij aan je toekomst.

Inschrijven

Bij ons kun je direct instromen om te beginnen aan je toekomst. Je hoeft niet te wachten tot september of februari. Je kan je hier inschrijven.

Written by Baas in de bouw

Leave a comment