Baas in de Bouw: van bouwplaats naar instructieruimte

Baas in de Bouw worden, doe je niet alleen. Daar heb je hulp bij nodig. Onze instructeurs staan vijf dagen in de week klaar om je de fijne kneepjes van het vakmanschap te leren. Een van deze instructeurs is Antoin Schrier. Jaren werkzaam geweest in onderhoud en renovatie en sinds september 2017 instructeur bij Rijnmond-Bouw.

Van buiten naar binnen

“Als je mij vijf jaar geleden had gezegd dat ik instructeur zou worden bij een bouwopleider had ik je uitgelachen.” Via de leerlingbegeleider van Rijnmond-Bouw kwam Antoin in contact met de directeur van het opleidingsinstituut. Er was direct een klik. In korte tijd was het geregeld en kon hij aan de slag als instructeur. “In het begin moest ik erg wennen. Ik heb altijd buiten in de bouw gewerkt. Voor mij was dit wel echt een omschakeling.”

Kennis delen

Inmiddels werkt Antoin al bijna een jaar als instructeur. Hij vindt het erg leuk om met mensen te werken en doet het graag. “Het maakt me trots als de leerlingen aan de slag gaan met mijn kennis. Dat is denk ik wel het leukste aan mijn vak.”

Opbouwen van toekomst

Als geen ander weet hij dat het moeilijk is om gemotiveerde en enthousiaste doorzetters te interesseren voor een carrière in de bouw. “Vanuit huis krijgen jongeren vaak het advies om zo lang mogelijk door te leren. Terwijl je in de bouw een fantastische toekomst kunt opbouwen. In deze sector kun je echt een goede boterham verdienen.”

Aanpakken imago

Antoin vraagt zich hardop af of het negatieve imago van de bouwsector ooit minder zal worden. “Er zijn er maar weinig die beseffen wat ze eigenlijk in handen hebben. Wij installeren een keuken, metselen de muren van een huis, timmeren de kozijnen. Dat is niet niks. Dat wordt wel eens vergeten.” Het imago van de bouw moet aangepakt worden, vindt hij “Geen idee hoe, maar het imago wat de sector nu heeft, is volledig onterecht.”

Buiten werken

“De bouwsector is heel groot. Er zijn zoveel verschillende facetten. Met de basis die we bij Rijnmond-Bouw leggen, kun je vervolgens alle kanten op.” De positieve kanten van de bouw worden nooit goed genoeg benadrukt. “Het is heerlijk om buiten te werken. Zo vrij als een vogel. Niemand die op je vingers kijkt.”

De toekomst

Antoin werkt graag met mensen, en zeker als het de mensen van de toekomst zijn. “Zij moeten het uiteindelijk gaan doen. En dat ik daar onderdeel van ben, vind ik leuk!”

Word Baas in de Bouw

Wil je Baas in de Bouw worden? Dat kan. Vul gelijk het aanmeldformulier in. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@baasindebouw.nl of via +31 (0)10 426 99 88.

Written by Baas in de bouw

Leave a comment