Oud-leerling Gradus werkt zich omhoog tot bouwondernemer

Baas in de Bouw Gradus van Leeuwen wist als tiener al dat hij in de bouw wilde werken. Hij werd samen met 15 andere veelbelovende LTS-leerlingen geselecteerd door Rijnmond-Bouw, om een bouwopleiding te volgen. Na jarenlang werken in de praktijk mag hij zichzelf tegenwoordig een succesvolle bouwondernemer noemen.

“Mijn dure hobby’s, muziek en vissen, waren voor mij een grote motivatie om hard te werken en geld te verdienen.”

Via zijn oom kwam Gradus in aanraking met de bouw. “Hij was altijd aan het klussen en werken, en hij verdiende daar goed mee. Dat sprak mij wel aan. Ik wilde graag timmerman worden.” Gradus begon op zijn zestiende aan de tweejarige Rijnmond-Bouw opleiding. Hij behoorde tot één van de eerste leerlingen die na het voltooien van de opleiding een vervolgopleiding aangeboden kreeg. Hij vond het leer- en werktraject onwijs leerzaam, omdat hij veel werkervaring heeft kunnen opdoen. De praktijkervaring komt hem nog steeds elke dag van pas.

Zijn carrière in de bouw startte bij één van zijn oude stagebedrijven. Tijdens zijn praktijkjaren heeft hij zichzelf ontwikkeld van timmerman tot uitvoerder en uiteindelijk hoofduitvoerder. Hierna heeft hij bij verschillende bouwbedrijven gewerkt als regisseur van (nieuw)bouwprojecten.

“De bouw is een mooie en eerlijke sector. Je bouwt niet alleen voor een ander, maar ook aan jezelf.”

Sinds 2011 is Gradus ondernemer bij Havestate. In 2017 heeft hij samen met zijn compagnon Marc ‘Het Woonlab’ opgericht. Het Woonlab is een initiatief dat verschillende bouwleveranciers onder één dak verzamelt. “Ik was niet van plan om ondernemer te worden,” vertelt Gradus. “Toch voelt het niet alsof ik aan het werk ben, omdat ik mij thuis voel binnen deze branche.” Gradus is gespecialiseerd op het gebied van kopersbegeleiding en heeft onder andere een rol gespeeld bij het realiseren van de Markthal en De Rotterdam.

Wil jij ook net als Gradus leren, werken, geld verdienen en uiteindelijk een carrière in de bouw maken? Wij informeren je graag over het leer- en werktraject van Rijnmond-Bouw. Je kunt je ook direct aanmelden via ons aanmeldingsformulier.

Written by Baas in de bouw

Leave a comment