5 redenen om te kiezen voor een bouwopleiding

De bouw is een interessante en dynamische wereld. Kijk maar eens om je heen. Je ziet overal nieuwe kantoren, woningen en panden. Er wordt volop gebouwd én verbouwd. Om nieuwe bouwprojecten te realiseren zijn echte vakmannen en -vrouwen nodig. Rijnmond-Bouw leidt leerlingen op tot timmerman, metselaar en tegelzetter. Denk jij aan het volgen van een bouwopleiding, maar heb je nét dat laatste zetje nodig? Hieronder voor jou 5 redenen om te kiezen voor een bouwopleiding.

  1. Leren, werken én geld verdienen

Studeren en tegelijkertijd geld verdienen: het kan bij Rijnmond-Bouw! Naast het volgen van lessen ga je aan de slag bij erkende bouwbedrijven. Zo kun je de theorie gelijk in de praktijk toepassen. Hard werken wordt beloond en je verdient, afhankelijk van je voortgang, een mooi salaris.

  1. Werken met je handen

Voor wie het niks vindt om in de schoolbanken te zitten, is ons leer- en werktraject een mooie oplossing. Je hoeft namelijk maar één dag in de week naar school. De overige dagen ben je actief bezig in de instructieruimte of op een bouwplaats. Werk je het liefst met je handen? Dan zit je bij ons goed.

  1. Baangarantie

De kans is groot dat je na je bouwopleiding direct een baan vindt. Er is namelijk veel werkgelegenheid in de bouwbranche en elk jaar komen er meer banen bij. Dit komt voornamelijk door de aantrekkende economie en de slag naar verduurzaming. Kortom: dit is hét moment om te kiezen voor een bouwopleiding!

  1. Uitdagend werk

Een saaie werkdag? Niet in de bouw. Elke dag is anders en je werkt aan verschillende projecten. Daarnaast zijn er veel ontwikkelingen in de branche, bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe technologieën. Zo blijft jouw werk afwisselend en boeiend. Wie écht hard werkt kan zelfs doorgroeien tot manager in de bouw.

  1. Prettige werksfeer

Teamwork, het aanpakken van problemen en collegialiteit staan centraal in de bouw. Je krijgt de ruimte om vragen te stellen en helpt indien nodig anderen. Dit zorgt voor een prettige werksfeer. Er is overigens ook altijd tijd voor gezelligheid. ?

Rijnmond-Bouw
Rijnmond-Bouw is het opleidingsbedrijf voor iedereen die wil werken in de bouw. Ambitieuze, nieuwe bouwprofessionals willen we verder helpen. Je achtergrond is niet doorslaggevend, je motivatie en inzet wel. Heb je een vraag over onze bouwopleidingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Written by Baas in de bouw

Leave a comment